Uiteindelijk komt alles goed

Audities zijn altijd spannend. Ongeacht of het nu gaat om zang of dans. Ongeacht of de auditie zich afspeelt in het muzieklokaal (12 november), een geïmproviseerde studio annex wiskundelokaal (13 november) of een dansstudio van een bekende dansschool in Hoorn. Spanning is aanwezig bij de deelnemers terwijl nieuwsgierigheid domineert bij de jury’s. Welke nummers zijn gekozen door de leerlingen? Hoe doen de finalisten van vorig jaar het? Overtuigen de winnaars van 2014 opnieuw? Slagen de aangemelde jongens er dit jaar in om ‘Het Park’ te halen? Hoe klinken de nieuwelingen uit onder- en bovenbouw?

Voor de eerste keer is ‘dans’ een apart onderdeel van Copernicus Live. Voor de eerste keer is er ook een vakjury, die commentaar geeft tijdens de audities. Alle deelnemers krijgen terechte complimenten voor onderdelen van de act maar geen enkele act is al ‘af’. Gelet op de krappe voorbereidingstijd was dat ook vrijwel onmogelijk. Alle deelnemers verlaten de studio met een tevreden gevoel maar ook met een gevulde tas met ‘punten waaraan gewerkt moet worden’. Te weten: expressie, synchronisatie, energie, podiumgebruik, kleding, requisites en – uiteindelijk – de samenhang met het gekozen verhaal dat de basis is van de act.

De dansers kunnen zich al voorbereiden op de beslissende voorronde op 19 december as. De zangers (m/v) krijgen in de week van 17 november te horen of ze worden uitgenodigd voor de beslissende voorrondes op 17 en 18 december in Manifesto.

De voorverkoop van de toegangskaarten ( € 10,00) start op school op 20 november. De voorverkoop duurt t/m/ 19 december.
Vanaf januari geldt de normale prijs van € 12,50.

Please follow and like us:

Comments are closed.