Marcella en Julia winnaars 13e editie Copernicus Songfestival

Gewoon goed. Dat is het minste dat je kunt zeggen van de 13de editie van het Copernicus Songfestival. Het was op 7 april 2014 in Schouwburg Het Park gewoon beter dan goed.

Vanaf acquit klopt de voorstelling: 100% synchroon lopen beeldmomenten van de finales uit 2010 t/m 2013 met de live muziek van VanHuysUit. Het publiek is meteen in de show en zal er ook niet meer uitstappen.

De finalisten zijn afkomstig uit leerjaar 1 t/m 6 en nemen niet alleen het publiek voor zich in. Ook de jury (Jorge Verkroost, Aernout Pleket, Jaqueline Carpentier en Onno Smit) zijn onder de indruk van de ballads en up-temponummers die afwisselend de toeschouwers ontroeren en uit hun stoelen tillen.

Zo’n mooi festival levert natuurlijk ook mooie winnaars op:

In de categorie ballads overtuigt Marcella Kiekens met ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Marcella begeleidt zichzelf op de harp en zie de zaal wordt muisstil..

In de categorie up-tempo neemt terecht Julia Worp de beker mee naar huis. Vanaf het begin  verandert ze de statige Hamletzaal in een soort partytent en gaan de remmen de los.

De vlekkeloos uitgevoerde dansact van Terri, Vuong en Myro bewijst dat dansen een eigen kunstvorm is en verwerft het hoogst aantal stemmen van het publiek. ‘Dat doe ik ze niet na’ aldus meesterpresentator Friso van Gent (havo 5).

Please follow and like us:

Comments are closed.