Copernicus Live: Finale

Copernicus Live: Vruchtbare grond

Het zijn de woorden van Aernout  Pleket, één  van de juryleden zang, tijdens de finale op 23 maart van Copernicus Live in Het Park.

“Verbazingwekkend dat de Copernicus al zoveel jaar lang zoveel zangkwaliteit in dit prachtige theater kan brengen, dat moet wel heel vruchtbare grond zijn waarop die school is gehuisvest”. En de avond was toen nog maar net begonnen. Het gretige publiek leefde mee met in totaal 15 zangacts. Meeleven betekende soms muisstil zijn en de noten inhaleren (de ballads) en dan weer luidruchtig meeschreeuwen en –klappen (up tempo). Het dak blijft gelukkig intact.

Goede grond alleen echter  is niet genoeg. Dankzij de band (VanHuysUit), dankzij uitstekende belichting, geluid en beeld gebeurt het zomaar dat leerlingen vleugels krijgen. De avond leverde veel winnaars op. Uiteindelijk komt de wisselbeker ballads in handen van Selenay Dagdelen (Whitney Houston – I have nothing) en belandt de beker up-tempo bij Dana Brul (cello),  haar zusje Emma (viool) en Melissa Kok (gitaar) met een eigen arrangement van Foster The People – Pumped up Kicks.

De tweede categorie van de avond omvat 4 dansacts. Vier acts die onderling verschillen in o.a. stijl en sfeer waardoor de zaal vier keer wordt verrast. Sandra Wessels (Dazzling) en Patricia Kunduz (dansdocente bij Dazzling) hebben de acts in november en december vorig jaar in de eigen studio  gezien en becommentarieerd. Vanavond spreken ze hun waardering uit voor de enorme vooruitgang (qua techniek, synchroniteit, energie en power) die de formaties sindsdien hebben geboekt. De winnaar (The Soldiers) blaast ook jury een rij naar achteren. “Girlpower in optima forma” aldus Sandra Wessels.

Copernicus LIVE2 (1)

Please follow and like us:

Comments are closed.