Bereikbaar Podium

Na de audities ‘dans’ en ‘zang’ in november en na de voorrondes van december zijn de finalisten van Copernicus Live 2014 – 2015 bekend. Het bepalen van de finalisten was voor de aparte zang- en dansjury geen kleinigheid. De aanmelding stemde tot tevredenheid en de kwaliteit van de optredens hebben beide jurys vaak aangenaam verrast.

Op 23 maart 2015 in Schouwburg Het Park zullen 4 dansformaties onderling uitmaken wie er – naar het oordeel van de vakjury –  met de wisselbeker naar huis gaat. In de categorie ‘zang’ zal een tweede vakjury bepalen welke ballad en welk uptempo nummer wint.

Copernicus Live kent in de finale ‘dans’een compleet nieuw deelnemersveld en qua ‘zang’ zijn er veel verrassingen. Dat is één van de kenmerken van het festival: het bereiken van de finale is nooit een gelopen race. Drie voorbeelden. Tegen alle verwachtingen in hebben bijvoorbeeld de winnaars van 2014 de voorronde in Manifesto uiteindelijk niet overleefd.  Verder zijn er debutanten, die mogelijk direct met de winst naar huis kunnen gaan. En tenslotte staat ook de eerste ouder op het podium: vader Jan Jonk zal zijn dochter Noortje(vwo 5) op gitaar begeleiden bij de uitvoering van Jolene (oorspronkelijk van Dolly Parton 1973 en gecoverd door Miley Cyrus).

Niettegenstaande alle wijzigingen dit jaar zijn ook enkele nog niet genoemde onderdelen gebleven: de band VanHuysUit, de professionele beeld-, geluid- en  lichttechniek,  de Hamletzaal en – niet te vergeten – een spectaculaire openingsact. Komt allen.

Het volledige programma  is binnenkort te lezen op copernicuslive.atlascollege.nl

De kaartverkoop (€ 12,50 inclusief garderobe en drankje) is gestart en geschiedt via school (Nieuwe Steen 11 in Hoorn).

Please follow and like us:

Comments are closed.