12e editie Copernicus songfestival groot succes

Op dinsdag 9 April organiseerde de Copernicus voor de 12e keer het Copernicus Songfestival in Schouwburg het Park. In een uitverkochte zaal gaven de kandidaten en presentatoren een spetterende show weg. De avond is voorbij maar het Songfestival van de Copernicus leeft voort. Dat is zeker.

Het bijwonen van de finale is een avond uit, het meedoen aan de finale is een eer en smaakt – zo zeggen de deelnemers – altijd naar meer. De vakjury had het moeilijk in beide categorieën gelet op het feit dat ze pas laat de raadkamer uitkwam. Friso van Gent nam daarom ruimschoots de tijd om de publieksprijs uit te reiken aan de dansers Y-pha, Emma, Marcella en Ilse en daarna betrad eindelijk Juryvoorzitter Jorge Verkroost het podium.

Voordat hij de namen van de winnaars bekend maakte, sprak hij zijn grote waardering uit voor alle deelnemers, de band (VanHuysUit) en de technici van geluid en licht. Hij verheugt zich op de beelden die binnenkort te zien op het Copernicus youtubekanaal.

Het publiek wilde namen en kreeg de namen. In de categorie Tempo was de 3de plaats voor Charlotte Vlugt (Stuck van Caro Emerald), de 2de plaats voor Anouk Geertsma ( Not Over You van Gavin DeGraw)  en ging de beker naar Cindy Bobeldijk met een fantastische versie van ‘Valerie’ (Amy Winehouse).

In de categorie Ballads was de 3de plaats voor Lidie Leene met ‘Home‘ (Gabriella Aplin) en de 2de plaats voor Sanne Letschert met ‘Skyfall’ (Adele). Winnares werd Chaline Liesdek met een zwoel uitgevoerd ‘Vienna’ (Billy Joël). Foto’s en video’s kunt u binnenkort vinden op onze Facebookpagina

Please follow and like us:

Comments are closed.